Tuesday, November 27, 2012

Cyst?

 
 
 
nak tahu apa yang berlaku pada aku 2/11/2012
aku telah di operate di Sime Darby Medical Center Subang (SDMC)
sebab aku ada Cyst
aku dapat tahu aku masa aku demam
bln 9 hari tu
giler kau dalam masa sebulan je
dari pada 4cm jd 8cm
so doktor decide suruh operate juga
alhamudlilah now i'm geeting better
terima kasih kepada mak,mak long & semua yang menjaga aku
sepanjang aku berpantang
sumpah mmg mcm orang dalam pantang
bln 1 next year follow up balik
harap2 cyst nie tak aktif lagi
 

doakan aku supaya cepat sihat

i'm official 22 years old

 
terima kasih kepada semua yang wish my birthday
i'm officialy 22 years old
still young
 
btw thanks to my beloved roomate Nor Shamira and his BF Muhammad Ahmad Nor
 
for dinner last night
really appricate
 


Wednesday, November 21, 2012

lama tak update blog

02 november 2012

- bermula kehidupan aku yang sangat resah.
- b4 02 november 2012 aku mmg tak boleh tido selama 3hari.
- tido pukul 12.00 am terjaga pukul 3.00 am.
-hati aku resah , gelisah & gundah gulana.
-semua jadi tak tenang mood pun suam2 kuku je.

Tuesday, October 9, 2012

tak sanggup tak sanggup

next week jumpa doktor lagi
kalau benda alah tu besar
memang for sure kena oprate.
ohhh damn....


Kau Yang Terindah

Ku Disini Mengalunkan Rindu Yang Resah
Aku Disini Memuja Bayangmu
setiap Detik Degup Nadiku Hanya Untukmu
Cinta Membara Jiwa Gelora
Kau Yang Terindah Didalam Hidupku
Hanya Cintamu Mekar Selamanya
Tak Inginku Lagi Mencintai Yang Lain
Kau Telah Mengikatku Selamanya

Ku Disini Menantikan Janji Yang Hilang
Aku Disini Menghitung Harapan
Setiap Detik Tiap Nafasku Ada Cintamu
Bagai Semalam Semuanya Hilang
Kau Yang Terindah Didalam Hidupku
Hanya Cintamu Mekar Selamanya
Tak Inginku Lagi Mencintai Yang Lain
Kau Telah Mengikatku Selamanya
Ku Disini Menantikan Janji Yang Hilang
Aku Disini Menghitung Harapan
Setiap Detik Tiap Nafasku Ada Cintamu
Bagai Semalam Semuanya Hilang
Bagai Semalam Semuanya Hilang

Monday, October 8, 2012

07102012 at The Place Of Golden Horses



sekarang nie mmg everyweek aku busy dengan program zon bersih
last week busy dengan 2big event
sabtu gotong - royong  dekat serdang
ahad program pebasmian kemiskinan bandar (PPKB)

so lps gotong royong tu aku balik office siapkan semua
keperluan utk PPKB tu
tuptuptup kul 8pm
balik rumah mandi + gosok baju
punya la letih aku pun tertido
tersedar dalam 10 lebih 
masa nie aku da blur cm ne nak g the place of golden horses
sbb nak drive sorg2 kakak tak bagi
sampai sana dalam kul 12 am
tgk barang2 semuanya baru sampai
nak tgk dowg setup itu ini last2 kul 4pg baru selesai
b4 tu aku cakap dengan boss nak balik
pastu boss suh stay dkt hotel tu juga

pg dlm kul 730 da siap dkt bwh sana
utk pendaftaran semua aku da selesaikan
kul 930 am ramai da dtg
alhamdulillah program selesai around 1pm
lps tu terus balik ke rumah kul 4 sampai
terus tdo tuptuptup kul 7  sedar.
hikhikhikhik



Wednesday, October 3, 2012

Bermula Kisah Sedih ku Selama Seminggu 1st day



dalam hidup aku pertama kali aku kena duduk wad!
aku sakit dari 09092012
sabtu aku mmg kencang sikit dgn kekwn office
pergi open house sama sini
sebenarnya memang da ta sedap badan tp aku nie jenis
tak suka nampakan sakit tu
aku sampai je rumah dalam kul 9
lepas tu aku terus tido jage dalam kul 11
lepas mandi aku muntah - muntah badan da lemah
dalam masa yang sama aku bbm officemate bagi tahu
tapi dia pun tak tahu nak tolong
roomate lak keluar padahal yang paling parah masa tu dia
sekali yang terdampar dkt hospital aku

pukul 130 am aku pergi klinik dkt  subang
punya la payah nak cari 24/7 punya klinik
doktor cakap demam + ada kuman dalam tekak
dia bag injection untuk tahan mutah
balik aku tido lps 1jam bgn mkn ubat
muntah lagi
aku tido balik
kul 9 bgn makan biskut sikit lepas tu makan ubat
muntah lagi masa ni mmg da lembik giler
pergi kelinik tu balik terus dia suruh pergi SDMC

pongpangpongpang
kul 1pm dco ckp kne drip dan masuk wad
alahai nak menangis rasanya
tapi aku kentalkan hati

kul 130 pm masuk bilik
lepas hantar ke wad terus aku pengsan tak ingat apa
mira balik rumah sbb nak ambik barang2 aku

Alhamudlillah masa 1st day masuk hospital
kawan-kawan datang melawat
semua gelakan aku sebab sebelum kejadian tu
aku bukan main sehat lagi.

terimakasih pada family yang banyak memberi semangat
 &
kawan-kawan yang dtg tolong gelakan
Abg Epol,Fifi,Kak Mia,Kak Fatin,Kak Hajar & Mamat 

thanks a lot to my housemate MYRA..

loveyousomuchguys


Monday, October 1, 2012

busy busy busy

sorry lately nie busy dgn program.
ke-2nya sangat big event.
streess sedang melanda diri..
aku pun tak berapa nak sehat.

nanti akan aku update semasa d hospital...

jumpa di awal bulan november.. :)

Monday, September 3, 2012

September Please Be Nice To Me ..

 
Semoga Segala Urusanku Pada Bulan Ini
Di Permudahkan
Amin.. Amin.. Amin

10 tahun tak jumpa

 
Jiran lama
Tak silap masa dia pindah dkt sabak bernam
aku darjah 3 & dia darjah 4
ni kwn gadoh
kwn berebut basikal
kwn pergi sekolah sama-sama
kwn main waktu petang dkt padang dpn rmh
 
stok masa nie mmg best giler la
jiran byk baru
 
Oj & family , Kak ya & family, Daus & family
so mmg kte org semua nie rapat la
termsk family
 
masa dia form 2 dia kne pindah sepang
damn!
jd boring sbb ta de kwn gadoh semua
 
setelah 10 tahun ta jpe baru smlm jpe
huhuhuhu
semuanya berubah
 
happy dapat jpe jiran lama balik
 
thanks daus
 


Saturday, September 1, 2012

New Boyfriend

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
LOVEYOUSOMUCH
15/08/2012
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

Percaya pada cinta

Semenjak pertemuan itu
Kurasa hadir sesuatu
Bagai pelik rasa di hati
Berdegup hatiku ini
Mungkinkah ini rasa kawan
Atau sebaliknya
Tapi aku kian merasa
Ada cinta di dalam hati

Kubiarkan cinta ini hadir
Datanglah segera kepadaku
Kerna kau ada sesuatu
Membuatku cinta kepadamu
Kutahu dikau pun merasakan
Katakanlah kata kepada ku
Jangan biarkan cinta pergi
Percayalah
Ini sudah suratan Maha Esa

Hadir mu di sisiku ini
Merubah segala galanya
Gembira bila bersama
Mimpi bila kau tiada
Mungkinkah ini rasa kawan
Atau sebaliknya
Tapi aku kian merasa
Ada cinta di dalam hati

Kutahu dikau pun merasakan
Katakanlah kata kepada ku
Jangan biarkan cinta pergi
Percayalah
Ini sudah suratan Maha Esa
Percaya pada cinta

Friday, August 31, 2012

Aku Tak Pasti

 
Aku Sendiri Keliru
Aku Sendiri Tak Paham
Aku Sendiri Tak Mengerti Apa Yang Jadi
Adakah Aku Buat Keputusan Yang Terburu-Buru
Aku Cuba Cari Jawapan
Tapi Aku Tak Jumpa Jawapan Tu
 
Tapi Kenapa Dia ?
Kenapa Dia?
Kenapa Dia?
Kenapa Dia?
Kenapa Dia?
Kenapa Dia?
Kenapa Dia?
Kenapa Dia?
Kenapa Dia?
Kenapa Dia?
Kenapa Dia?
 
Duhai Hati
Kau Kuatkanla Aku
Jangan Beri Air Mata
Aku Jatuh Lagi
 
Tlg Beri Aku Jawapan Itu
Hanya Pada Mu Aku Berdoa
Agar Dapat Membantu
Aku Dalam Menyelesiakan Masalah Ini


♥Happy Happy Birthday My Lovely Sister ♥

 
 
 
 
Only 1 In Family Born On Merdeka
( 31st Ogos 1986)
 
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
Happy Birthday Sophia Hassan
 Just Call Her Yaya :)
May God Bless You
Moga Bahagia Hingga Ke Akhir Hayat
Dapat Baby Cepat-Cepat
The Best Sister In The World
 
Love you Love You
So So Much Much
 
#Kiss #Hugs
 
 

Thursday, August 30, 2012

Hanya Aku...

Gadis yang bakal berusia 22tahun
 
SALAM
 
Seorang gadis yang telah dilahirkan pada 26 November 1990 dan diberi nama Nurul Ainaa Bte Anuar
Bermaksud "Cahaya Mata"
Anak gadis kepada En.Anuar B.Sulaiman dan Nooraini Bte Hj.Abd Hamid
Saya bersyukur sangat kerana dapat seorang abah dan mak
yang sentiasa memahami dan cukup memberi kasih sayang
Alhamdulillah aku masih bernafas lagi sampai sekarang
Saya nak ucap terima kasih kepada arwah abah & mak
Kerana berjaya mendidik kakak sampai ke menara gading
 
Dari kecik sampai besar memang saya banyak rapat dengan arwah abah
Biasa dengar kan? kata orang anak perempuan mesti akan manja dengan abah
Itu memang saya
Apa yang saya nak mesti dapat cepat atau lambat itu terpulang pada arwah abah
Yea kadang-kadang sifat saya yang kuat merajuk itu membuatkan arwah abah
Usha untuk dapatkan
Tapi baru sekarang saya tahu bertapa payahnya arwah abah cari duit
Arwah abah memang seorang yang penyayang jarang nak marah
Melainkan saya buat silap pasti dia akan marah
Kena jentik memang tak pernah
Tapi since arwah abah sakit memang arwah abah garang
 
Dengan mak pulak biasa-biasa je la
Sebab mak garang
hehehehehe
Mak pun macam arwah abah apa yang saya nak pasti dia turutkan
Tapi yang paling best pasal mak ni mak masak sambal sadin memang super "B"
Kekdang memang saya suruh mak masak sambal sadin&goreng telur je
Tapi sekarang mak dah tak garang macam dulu lagi
 
Terima Kasih ABAH & MAK
ilovebothofyousomuch
Tanpa merak siapa la saya di dunia ini
Dari dia kita datang & kepada dia juga kita akan kembali
(pesanaan arwah abah setiap kali birthday)
lot of love ainaa
 
 


aku hanya insan biasa







terima kasih
atas kurnia mu ya allah :)

Tahun Pertama Bg Duit Raya

alhamdulillah rezeki tahun nie adala sikit
dengan niat yg ikhlas aku tukar duit rm250
bagi dkt sepupu+anak sedara+Makcik&Pakcik
tahun nie aku bg mana yg aku mampu dulu
korg doakan la yg terbaik utk kita
mana tahu tahun dpn rezeki lebih
boleh bg korg lebih duit raya
 
lotofloveayna

NOTE TO MY SELF


Ada alasan dan hikmah di sebalik sesuatu kejadian. Terpulang pada kita untuk memilih jalan yang sesuai kerana kita punya pilihan. Apabila kita tersalah pilih, kita selalu punya peluang kedua. Ingatlah, Allah tak akan menduga hambanya kalau kita tidak mampu dan dugaan selalunya datang dengan pakej iaitu jalan penyelesaiannya kerana Allah Swt itu Maha Adil.

Tuesday, August 28, 2012

Thanks

Thanks for your heart
Thanks for your life
Thanks for your feelings
Thanks for understanding

THANKS FOR BEING THERE

Thanks for being, you,
Thanks for giving me the joys and smiles from day one,
Thanks for helping me enjoy the atmosphere here.

Thanks for correcting me when I was wrong,
Thanks for helping me follow the guidelines to survive,
Thanks for helping me try and cope with people around,
Thanks for giving me the courage to stand up on my own.

Thanks for all the advices,
Thanks for lending me your ears when I was upset,
Thanks for teaching me ways to hold on to the end,
Thanks for the love and care you showed.

Thanks for the wishes you have for me,
Thanks for the prayers you pray for me daily,
Thanks for the candles that you lit for me,

Thanks for the appreciation,
Thanks for not keeping a fence between,
Thanks for the confidence you have in me,

I will miss you and all the funny things you ever did,
The little naughty things youever said,

I wish you the very best for you future endevour,
Thanks once again for everything.

terima kasih mak


Selamat Hari Raya


SELAMAT HARI RAYA MAAF ZAHIR & BATIN
 
p/s : sorry gambar agak kurang menarik sikit lapotp problem
so na edit ta leh & gambar byk dkt camre cousin2 so soon i upload
gambar2 sebelum raya & after raya okay.
 
lotoflovenurulainaaanuar

Wednesday, August 8, 2012

Shopping ♥



♥yipeyipe♥

thanks a lot mum

04/08/2012

shopping with mum,aunt,cousin & mylilbro

rasa rindu sangat2 time shopping dgn arwah abah
yea la i kn ada perempuan tunggal apa nak pasti dapat

sebenarnya  hari tu mak nak shopping utk adik n mak je
tp mak ni baik hati sangat dia blh ckp 
"ambk la baju+seluar&kasut"
mak belanje :)
sy pun senyum dengan lebarnya 
mengambil
tp aku ta de la kejam sgt nak beli byk2
sbb aku da kejekan?
itu kira bersyukur la mak nak belanje 
kikikiki :)

setelah berada di OU selama 2jam
terserempak dgn cousin lg sorg
hahahaha.
nie lg best sbb dlm list de pn nak beli beg 

sekali g la C&K
just ushaaa2 hangbeg
tp aku ta beli pn pk sbb 
birthday mak da dekat so suh dia pilih
&
aku belikan beg yg dia pilih tu

1st time belikan hadiah utk mak asil titik peluh sndri
tp nak belikan utk arwah abah ta kesampaian
tp aku bersyukur sbb dpt arwah abah & mak yg sgt memahami
bg kasih sayang yg secukupnya

loveyousomuch abah & mak

lotof♥NAA

Iftar w friend ♥

 me & pino
kami yang rancang semua nie
 abg azril &shafiq ,
hakim,taufik& dini
 haikal,udin,kak nana&kak mia,
kak hajar,kak fatin,mira & me


insyalallah 14/8/2012
kami akan iftar lagi :)
loveyouguys 

Thursday, August 2, 2012

myBFF

muhammad aliff b mutalif
dia pernah berada dalam hati aku
tapi aku dgn dia berpisah sebab masing2 nak tumpu pada study
its okay :)
but now kami da cm jd BFF
jarangkan jpe org kalau da pts n blh jd kwn baik kn?
tp aku mmg syg dia
sbb dia kuat menyakat aku
tp aku dgn family dia pun okay je
thanks make me laugh n smile alif

Sunday, July 29, 2012

insyaallah

my baby in black in coming soon :)
thanks mum.
loveyosomuch.. :)

Mentor & Menti Part 2








Bowling Mentor Menti & Akrab

agak lama juga la gambar nie terperam
hikhikhik
sorry guys

sedikit sebanyak gambar 
masa aku main bowling
masa main hari tu tangan ta berapa nak panas
so banyak bola pergi ke longkang

lyn la gambar2 yang hanya ada pada daku
yang lain2 masih lagi belum ambil





 kak shima & me
anak2 dia semua comel2
lagi2 no-fal
loveyoukak :)
 syazwan , kak nana,kak mia,kak fatin & me
 me & hafiz (pino)
serious kawan dgn dia sgt2 best
 syazwan & nasaruddin
dowg nie pun best
tp yg paling aku benci budak yg bju biru + merah
sebab dia poyo
mlm masa main bowling tu la 1st time berckp dgn dia
sebelum nie selalu nampak je
sekali bila da tegur blh rasa fun kawan dgn bdk berumur 21tahun nie
ekek la beza setahunn je 
hahahahha

 them again
loveyousomuch
 nie kak fatin
dia pun sangat2 best
selalu nasihat aku 
thanks kak
loveyou :)

----------------------------------------------------------

last sekali korang nak tahu ta gambar siapa??
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
-------------------------------------------------------------
mesti la 
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
tuan punya blog
lotoflove nurulainaaanuar

Monday, July 16, 2012

Bowling

17/07/2012
ada bowling dkt summit
bestnya program ni utk ahli AKRAB, Mentor dan Menti
ta sabarnya .. :)

Butterfly


Ketika waktu mendatangkan cinta
Aku putuskan memilih dirimu
Setitik rasa itu menetes
Dan semakin parah

Bisa ku rasa getar jantungmu
Mencintaiku apa lagi aku
Jadikanlah diriku
Pilihan terakhir hatimu

Butterfly terbanglah tinggi
Setinggi anganku untuk meraihmu
Memeluk batinmu yang sempat kacau
Karna merindu

Butterfly fly away so high
As high as hopes I pray
To come and reach for you
Rescuing your soul
That previous messed up false me and you

Jalan ini jauh
Namun kita tempuh
Bagai bumi ini
Hanya milik berdua
Biar ku berlebihan
Mendekatimu
Namun ku tunggu

Lara Hati


Rasa takut kehilanganmu
Kini menjelma menjadi nyata
Ku tak bisa menghindar
Mungkin cintaku tlah usai

Kata maaf tak bisa menebus
Atas satu khilafku padamu
Kau merasa dikhianati
Kau putuskan untuk pergi 

Ku coba tersenyum saat kau pergi
Meski lara hati menangis melepasmu
Andaikan kau tahu
Betapa aku masih mencintamu
Kata maaf tak bisa menebus
Atas satu khilafku padamu
Kau merasa dikhianati
Kau putuskan untuk pergi 

Ingin rasanya aku memelukmu
Tuk terakhir kali sebelum engkau pergi
Namun ku takut tak mampu
Menahan air mataku

thanks


dari jauh datangnya
semata-mata nak buat hati aku gembira

insyaallah aku mencuba
:)

Ramadan Coming Soon

awal-awal lagi mak da suh aku cuti 20/7 ni..
sebab tahun ni 1st day puasa tanpa abah.
aku tak tahu sama ada aku kuat @ tak dalam menenpuh hari2 mendtg..
harap2 mak n aku kuat utk terima semua nie.

ingat lg tahun lepas abah sakit masa 3hr puasa.
masa tu aku ada interview dkt KL.
ptg dlm kul 530pm mak call ckp abah masuk ICU
jantung aku time tu da ta sdp ..
sampai tak blh nak bg tahu makcik aku, sbb aku sebak.
bg tahu cousin n cousin bg th makcik,n aku kne mara sbb diamkan je.
aku ta sampai hati sebenarnya..

kakak rindu abah..
al-fatihah.... :(

Tuesday, July 10, 2012

rindu rindu


me , pino , kak mia & abg azrel

ohhh bila boleh date-date lagi nie

nampak kan me & pino budak baru 

sebab kami masih tiada lagi baju "BIRU"

:)

DIkala lapa after lunch :)


biskut nie mak yang bekalkan :)

Kerinduan budak-budak kecik

 bulu mata mahal ni 




Sesi Memperkenalkan Pegawai/Kakitanggan Baru Semasa Majlis Perhimpuan Bulanan Bagi Bulan Julai


dapat memo terus call geng-geng
acane ni acane nie
hahahhahhah
stok pening-pening cari baju cantik
Call Mak so pos baju
dasyat perangai aku sekarang nie..

baju apa yg sesuai??
baju korporat tak dapat lagi.

alahaiiiii



Weekend


wajah terbaru nurul ainaa anuar
07 July 2012
sabtu mcm biasa la aku ni tdo mmg ta hingat dunia sikit
balik office je hari jummat tu mmg aku tdo sedar2 da kul 9pm
ambik kau nsb aku kenal bebel dgn kwn
bbm belambak2 masuk whatapps ta pyh ckp
*hahahahhaha
jadinya lps aku bgn aku mandi2 kemas2 bilik
pap kul 12am aku tdo balik
subuh pun telajak.
*adatbilaweekend
pukui9.30am
baru la makcik ni sodar
blh la lagi aku nie dgn roommate dok borak2
padahal dia ada ckp weeding cousin dia kul 11
mula2 aku mls na follow last2 dia ajak 
so aku pun follow la
nsb la bju aku ta basuh lg

lps balik dr weeding tu terus la jejak kaki ke
PUTRAJAYA
sampai mlm gak la

balik je dari putrajaya 
mmg la aku ta pk mandi aku pk nak tdo
okay nak tdo
itu penting

*sekalilagiakutasolatsubuh
*adatweekend
hahahahahhaa
mak tahu mampos aku kene bebel
*ampunmakampun

aku bgn kul 10 mandi2
layan korea

kul 5 ptg back subang 
lps tu ada la sorang member ni mengidam
nak makan dkt ikea ku followkan juga
dan sampai ke sana aku pn jejakan kaki ke kedai tudung AJ
capai la sehelai utk nak pakai 16.07.2012

*sekian terima kasih

Monday, July 9, 2012

AL-FATIHAH




he's my hero
iloveyousomuchbabah
no one can replace you from my heart
i feel so sad 1st ramadaan without you
semoga abah tenang di sana



Insyaallah

insyaallah akan berhijab sepenuhnya
doa-doakan yea kawan-kawan
:)

giler sudoku

sekarang aku dah giler nak main sudoku
sbb ianya mencabar otak 

aku rela main sudoku dkt ipad je
kalau dkt buku aku jd malas
kikiki
#bye